Cannabis – en olycklig kärlekshistoria


I Sverige är cannabis det vanligaste berusningsmedlet efter alkohol. Idag finns cirka 200 000 regelbundna användare av drogen.

Vad väcker nyfikenheten på cannabis? Vad händer i kroppen vid ett rus? Vilka kortvariga och långvariga effekter har missbruket? Hur går man till väga för att sluta röka? Och hur ska man bete sig om man misstänker att en person i ens närhet röker?
Den här boken vänder sig till ungdomar som vill veta mer om cannabis, eller som redan röker. Den vänder sig även till föräldrar och alla som jobbar med ungdomar eller missbruksproblematik.

 

Kommentarer från läsare:

Det är en mycket bra och välskriven bok om cannabis. Det är definitivt det ”trevligaste” jag har läst i ämnet där den på ett bra sätt kopplar ihop drogen och kärleken i en samhällelig kontext. Vi har haft stor nytta av boken i den föräldrautbildning vi nyligen har genomfört. Givetvis har vi rekommenderat föräldrarna att läsa den.
 
- Johan Lodin, Alkohol- och narkotikarådgivare

Boken gav mycket igenkänning … Jag kommer att rekommendera den till människor på vägen!

Annika Hallén Hemb, socionom och leg. psykoterapeut, Mini-Maria i Göteborg

Det är en bra bok som behövs, just för att den möter ungdomarna så fint och ger svar på deras frågor och funderingar. Jag förstår att den är uppskattad av ungdomar och föräldrar och alla andra som på något sätt kommer i kontakt med cannabisproblematiken.
 
- Birgitta Petrell, socionom, Maria Ungdom i Stockholm

Recension:

Den här boken, som platsar just idag i vårt land då drogliberala vindar blåser, riktar sig till speciellt till ungdom, föräldrar, skolfolk, droginformatörer m.fl.

Bibliotekstjänst

Boken säljs direkt av mig vid föreläsningar och utbildningar, annars via Karavan förlag »

Provläs boken här »